Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Räk- och krabbpajer med västerbottensost


Små räk- och krabbpajer blir goda tillbehör på skaldjursbuffén.

Räk- och krabbpajer med västerbottensost

Räk- och krabbpajer med västerbottensost

Räk- och krabbpajer med västerbottensost

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl- gärna hälften durumvete
  • 100 gsmör
  • 1 krmsalt
  • 1 mskvatten
  • 20mazarinformar

Fyllning:

  • 175 gkrabba- klokött
  • 200 gräkor- skalade
  • 0,5 dldill- hackad
  • 3ägg
  • 1 dlgrädde
  • 1 dlmusselspad- från kokningen
  • salt- peppar
  • 2 dlvästerbottensost- riven

Gör så här

  1. Lägg vetemjöl, bitar av smör och salt i matberedaren med kniven monterad. Kör till smulor och tillsätt vattnet under gång.

  2. Ta upp degen och forma till en rulle. Skär den i 20 bitar. Lägg en bit i varje mazarinform och tumma ut degen på botten och uppåt kanterna. Lägg formarna på en plåt och ställ i kylen 30 minuter.

  3. Förgrädda formarna 5 minuter i mitten av ugnen, 200 grader.

  4. Fyll formarna med krabbkött, räkor och dill. Vispa samman ägg, grädde och musselspad. Salta och peppra. Skeda äggstanningen över skaldjuren. Strö över riven ost. Grädda cirka 10 minuter i mitten av ugnen, 200 grader. Serveras ljumma.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök