Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små räk- och krabbpajer blir goda tillbehör på skaldjursbuffén.
Lägg vetemjöl, bitar av smör och salt i matberedaren med kniven monterad. Kör till smulor och tillsätt vattnet under gång.
Ta upp degen och forma till en rulle. Skär den i 20 bitar. Lägg en bit i varje mazarinform och tumma ut degen på botten och uppåt kanterna. Lägg formarna på en plåt och ställ i kylen 30 minuter.
Förgrädda formarna 5 minuter i mitten av ugnen, 200 grader.
Fyll formarna med krabbkött, räkor och dill. Vispa samman ägg, grädde och musselspad. Salta och peppra. Skeda äggstanningen över skaldjuren. Strö över riven ost. Grädda cirka 10 minuter i mitten av ugnen, 200 grader. Serveras ljumma.
Recept från Mitt kök