Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raita- och limegravad strömming

Frys strömmingen 3 dygn före gravning. Den får en mild och god smak av lime, gurka och mynta.

Raita- och limegravad strömming
Raita- och limegravad strömming
Raita- och limegravad strömming

GRAVNING

  • 1 kgströmmingfiléer
  • 1,2 lvatten
  • 2,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 msksalt

LIMERAITA

  • 1gurka- liten
  • 1 msksalt
  • 4 dlmatyoghurt- (10 %)
  • 2 mskmynta- färsk hackad
  • 1lime- finrivet skal
  • 2 mskhonung
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 0,5 tsksalt

GARNERING

  • 1vattenkrasse
  • 1lime

Gör så här

  1. Skölj strömmingen och dra av skinnet.

  2. Blanda lagen till klargravningen. Lägg i strömmingen och låt den ligga i lagen i kylen ca 24 tim. Rör om försiktigt så att strömmingen blir jämnt gravad.

  3. Häll av strömmingen i ett durkslag. Låt den rinna av ordentligt.

  4. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Riv gurkan grovt och lägg den i en sil över en skål. Salta gurkan med 1 msk salt och blanda. Låt gurkan stå och rinna av i kylen ca 2 timmar.

  5. Ta fram gurkan, pressa försiktigt ur vattnet som är kvar. Blanda gurkan med alla övriga ingredienser till en sås och vänd i den klargravade strömmingen. Garnera med vattenkrasse och lime.

Vad tyckte du om receptet?