Klassiskt recept på köttfärssås hittar du här:
Läs mer:
Cacio e pepe - recept på pasta med bara tre ingredienser
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ragu, italiensk köttfärssås. Det blir en stor sats, men eventuella rester går jättebra att frysa in. Om du vill runda av såsen kan 1/2 dl matlagningsgrädde tillsättas på slutet. OBS! Rätten går fort att laga men ska sedan stå och puttra i ca 1 timme.
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Ansa och finhacka -sellerin. Fräs grönsakerna i olja på medelvärme ca 10 min. Lägg åt sidan.
Stek pancettan i en stekpanna tills den får färg. Rör i färsen och låt den brynas ca 5 min. Rör i tomatpuré och därefter rotfruktsfräset. Tillsätt vinet och låt koka ner tills hälften återstår.
Rör i krossade tomater och buljongkapslar. Låt såsen sjuda under lock ca 1 timme. Rör då och då. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och vänd ihop den med såsen.
Servera med riven ost.
Klassiskt recept på köttfärssås hittar du här:
Läs mer:
Cacio e pepe - recept på pasta med bara tre ingredienser
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker