Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ragu på salsicciafärs

Recept på ragu på salsicciafärs. Salsicciafärs är färdigkryddad och ger mycket smak till den mustiga tomatsåsen och färska tomater ger såsen extra fräschör! Får du inte tag i färsen kan du köpa salsicciakorv, klippa upp skinnet med en sax och gröpa ur färsen. Koka gärna en dubbel sats tomatsås och spara hälften till en annan måltid.

Ragu på salsicciafärsRagu på salsicciafärsRagu på salsicciafärs
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 400 gsalsicciafärs
  • 3 mskpersilja- finhackad

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 125 gkörsbärstomater
  • 23 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 dlrött vin
  • 2 burkarkrossade tomater- (à 400 g)

Tillbehör

  • pasta- nykokt
  • 2 dlparmesanost- finriven

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Halvera tomaterna.

  2. Fräs lök och vitlök i oljan under omrörning ca 3 min. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och strö över chiliflakes. Häll över vinet och tillsätt de krossade tomaterna. Sjud såsen under lock ca 30 min, rör om då och då.

  3. Bryn färsen i en torr stekpanna tills den är smulig och har fått fin färg, ca 10 min. Blanda ner färsen i tomatsåsen och sjud ca 20 min.

  4. Rör ner persilja i såsen och servera med pasta och parmesan.

Vad tyckte du om receptet?