När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 kghögrev- benfri
500 grevbensspjäll- tjocka
6vitlöksklyftor
0,5 dlolivolja- extra vergine
1,5 dlvitt vin- torrt
2,5 kgskalade tomater i burk- gärna San Marzano
1,5 dlvatten
2,5 tsksalt
400 gpaccheri (stora pastarör)
Pastatopping
250 gricottaost
2 dlparmesan
Gör så här
Skala och krossa vitlöksklyftorna. Putsa köttet och stek det i olja i en stor stekgryta ca 15 min. Låt vitlöksklyftorna steka med när ca 2 min återstår av stektiden.
Häll i vinet, lite i taget, och låt det ånga bort. Tillsätt lite av spadet från tomaterna och fortsätt att fräsa med locket på ca 30 min. Rör i botten då och då så att det inte bränner fast.
Häll på tomater och vatten. Tillsätt salt och småkoka med locket på glänt 1 1/2–2 timmar, tills köttet är mört. Rör om då och då.
Ta upp och skär köttet i bitar. Ta ev undan 9 dl sås till auberginegratängen. Lägg tillbaka köttet i såsen.
Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta ca 15 min. Låt pastan rinna av och häll tillbaka den i grytan. Tillsätt hälften av ragun och blanda väl. Toppa med resten av ragun, ricotta och parmesan.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,6 · 9 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!