Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ragu med salsiccia. Ragu är en köttgryta som ska koka på låg värme länge så att köttet blir riktigt mört. Salsicciakorven steks, skivas och läggs i på slutet.
Putsa och skär köttet i cm-stora bitar. Skala och fintärna rotsellerin. Fintärna de torkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
Bryn köttet på hög värme under omrörning i olja ca 2 min, så att det får lite färg på ytan. Tillsätt selleri, tomater, vitlök, chili, salvia och peppar. Stek under omrörning ca 1 minut.
Häll i vin och vatten och tillsätt fond och tomatpuré. Rör om och låt grytan koka på svag värme under lock ca 1 timme.
Stek korvarna på medelstark värme tills de är genomstekta. Skär dem i skivor och lägg i grytan. Låt koka med 5–10 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera den med ragu, salvia och riven parmesan.