Recept på ragu bolognese på högrev. Laga i en slow cooker eller i en gryta i ugnen, gärna en stor sats på en gång. Framdelskött som högrev har mycket smak men kräver lång tillagningstid.
Recept på ragu bolognese på högrev.Foto: Ulrika Pousette
(Betyg: 3,9 · 547 röster)
Ingredienser
8personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
1 kghögrev- i grytbitar eller i bit
2 tsksalt
1 tsksvartpeppar- nymald
2 msksmör
4vitlöksklyftor
2gula lökar
2 dlrött vin
2 stjälkarselleri
1morot
0,5 dltomatpuré
1 msksalvia
1 mskrosmarin
1lagerblad
2 mskkalvfond- konc
1 burktomater- hela (400 g)
4 dlvatten
1 dlbladpersilja
1 dlparmesan- riven
Tillbehör
tagliatelle
parmesan- riven
svartpeppar
Gör så här
Om du har en hel bit kött: Skär köttet fritt från hinnor och sedan i grytbitar. Krydda med salt och peppar. Bryn grytbitarna i två omgångar i smör i en stekpanna.
Skala vitlök och lök. Pressa ner vitlöken i stekpannan. Hacka löken och låt steka med så den blir lätt brynt. Lägg över kött och lök i grytan eller slow cookern. Skölj ur stekpannan med vinet och häll det över köttet.
Finskiva sellerin. Skala och tärna moroten. Blanda ner det i grytan med tomatpuré, örter och fond. Häll på tomater och vatten.
Ställ in slow cookern på high ca 6 timmar eller sätt en gryta i ugnen på 100° 6–7 timmar.
Skär persiljan fint. Rör ner parmesan och persilja i grytan. Servera med tagliatelle, parmesan och nymald peppar.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 547 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!