Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rågsurdegsgrund

Saltå kvarns surdegsstart med råg och äpple.

Rågsurdegsgrund
Rågsurdegsgrund
Rågsurdegsgrund
Rågsurdegsgrund Foto: Jörgen Hildebrandt

Ingredienser

  • 200 grågmjöl
  • 100 gäpple- rårivet
  • 22,5 dlvatten

Efter 2-4 dagar

  • 150 grågmjöl
  • 50 gvetemjöl
  • 1,52 dlvatten

Gör så här

  1. Blanda väl till en trögflytande smet. Låt stå i 28-30 grader i 2–4 dagar. Smaken ska vara lite syrlig, frisk och det ska bildas små bubblor. Efter 2-4 dagar:

  2. "Mata" degen med resten av ingredienserna. Låt stå i en optimal temperatur på 29 grader i ett dygn. Smak och lukt ska vara god och blandningen ska bubbla.

Vad tyckte du om receptet?