Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rågsmörgås med äggröra

Rågsmörgås med äggröra är en god och mättande dubbelsmörgås med krämig röra!

Rågsmörgås med äggröraRågsmörgås med äggröraRågsmörgås med äggröra
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8 skivorrågbröd

Äggröra

  • 150 gfänkål- grovriven
  • 4ägg- hårdkokta
  • 0,5rödlök
  • 0,5paprika- röd
  • 0,5citron
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 tskpaprikapulver- rökt
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 0,5 asksmörgåskrasse- eller 1/2 kruka vattenkrasse

Gör så här

  1. Skala och finhacka äggen. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till en röra.

  3. Lägg ihop brödskivorna två och två med röra emellan. Toppa med smörgås- eller vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?