Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blanda ihop degen kvällen före och grädda på morgonen. Brödet blir extra smakrikt när det får jäsa länge.
På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Häll över vattnet och lös upp jästen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en lös deg. Plasta bunken och låt stå i kylen i ca 8 tim.
På morgonen: Sätt ugnen på 250° och ställ in en långpanna nederst i ugnen.
Häll ut degen försiktigt på en mjölad arbetsbänk och dra ut den till en längd. Degen är ganska kletig så mjöla händerna. Skär degen i 8 lika stora bitar med en degskrapa. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite mjöl över dem och låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
Ställ in bröden mitt i ugnen och häll 1 dl vatten i långpannan. Detta gör att det bildas ånga i ugnen som ger en fin yta på bröden. Grädda frallorna i ca 15 min tills 96° innertemperatur. Låt frallorna svalna på galler.