Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rågsiktsbullar med russin

Recept på rågsiktsbullar med russin. Saftiga bullar med en liten sötma och med god kryddsmak.

Rågsiktsbullar med russin
Rågsiktsbullar med russin
Rågsiktsbullar med russin
Rågsiktsbullar Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3 dlmjölk
  • 25 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlrussin
  • 0,5 dlljus sirap
  • 1 tskbrödkryddor- malda
  • 1 tsksalt
  • 6 dlrågsikt- (330 g)
  • 34 dlvetemjöl- (180–240 g)

Pensling

  • ägg

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Tillsätt smör, russin, sirap, brödkryddor, salt och rågsikt. Tillsätt lite av vetemjölet i taget och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Forma varje bit till en slät bulle. Lägg ihop bullarna med ca 3 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.

  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fin färg, i ca 15 min. Låt kallna under bakduk på galler.

Vad tyckte du om receptet?