Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rågsiktsbullar med russin. Saftiga bullar med en liten sötma och med god kryddsmak.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Tillsätt smör, russin, sirap, brödkryddor, salt och rågsikt. Tillsätt lite av vetemjölet i taget och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Forma varje bit till en slät bulle. Lägg ihop bullarna med ca 3 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fin färg, i ca 15 min. Låt kallna under bakduk på galler.