Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rågrutor i långpanna. Degen kan även kalljäsa över natten och rutorna kan sedan gräddas på morgonen.
Smält smöret. Häll över vattnet och värm till 37°. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt rågmjöl, sirap, salt, brödkryddor och rågsikt, lite i taget. Knåda degen kraftigt 2-3 min.
Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.
Platta ut degen i en långpanna, ca 30 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Nagga ytan med en gaffel och strö över lite rågmjöl. Skär degen i rutor med en kniv eller en degskrapa. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 °.
Grädda brödet mitt i ugnen 18–20 min. Låt det svalna på ett galler under bakduk.
Recept Anna Nordh, Hembakat