Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rågpizza

Sugen på att prova något annat än den klassiska pizzadegen på enbart vetemjöl? Prova denna variant med grovt rågmjöl, det gör sig väldigt bra tillsammans med godsaker som prästost och valnötter.

Rågpizza
Rågpizza
Rågpizza
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Deg

  • 1,25 dlvatten- 37 grader
  • 15 gjäst
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsksocker
  • 1 dlgrovt rågmjöl
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 mskolivolja

Tomatsås

  • 0,75 dltomatpuré
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskvatten
  • 1 tskbalsamvinäger
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 tskoregano
  • salt
  • svartpeppar

Fyllning

  • 2 storarödlökar
  • 1 mskolivolja
  • 1 nypasalt
  • 1 nypasvartpeppar
  • 1 tsksocker
  • 10cocktailtomater
  • 300 glagrad prästost
  • 10valnötter
  • oregano- färsk

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop degen. Låt jäsa i 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt.

  3. Rör ihop allt till tomatsåsen. Skala och skär löken i tunna skivor. Stek den i en panna med olivolja i 2–3 minuter. Tillsätt salt, peppar och socker och låt sjuda under lock i 2–3 minuter och sedan utan lock i ytterligare ett par minuter.

  4. Knåda degen till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en pizza, cirka 30 centimeter i diameter. Lägg över den på ett bakplåtspapper.

  5. Bred ut tomatsåsen på pizzan och fördela ut rödlöken. Dela tomaterna i halvor och lägg på dem. Riv osten, strö den över pizzan och toppa med hackade valnötter och färsk oregano.

  6. Lägg över pizzan på den heta plåten och grädda den i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök