Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rågmjölsstekt gös med brynt päronsmör och vinterkål är lyxigt och gott. Du kan använda andra sorters vit fisk, t ex torsk eller rödspätta i detta recept. Savojkål kan ersättas med vit- eller rödkål.
Kål: Skär kålen i 8 klyftor. Droppa över olja och krydda med salt. Stek i en torr stekpanna 4–5 min på varje sida.
Smör: Kärna ur och skär päronet i tärningar. Bryn smöret, passa noga så det inte bränns vid. Lägg i päron, salt och persilja.
Skär fisken i portionsbitar. Blanda rågmjöl och salt. Vänd fiskbitarna i rågmjölet.
Stek fisken i olja och smör på medelvärme 2–3 min på varje sida.
Servera fisken och päronsmöret ovanpå den stekta kålen.