Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raggmunkspannkakor med fläsk och lingon

Recept på raggmunkar med fläsk och rårörda lingon. Raggmunkar är verkligen gott men tidskrävande, både att riva potatisen och att steka dem. Här gör vi allt mycket enklare och mer tidseffektivt och mixar smeten i mixerkanna. Kålmixen som är en blandning av grönkål, morot, rödkål och vitkål finns att köpa färdig i livsmedelbutiken. Den går bra att byta ut mot annan färdigstrimlad kålmix.

Raggmunkspannkakor med fläsk och lingonRaggmunkspannkakor med fläsk och lingonRaggmunkspannkakor med fläsk och lingon
Raggmunkspannkakor Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 grimmat stekfläsk
  • 500 gpotatis- av fast sort
  • 250 gblomkål
  • 5 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsknymald svartpeppar
  • 3ägg- stora
  • 50 gsmör

Kålsallad

  • 1 påsekålmix- (325 g)
  • 3 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • lingon- rårörda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Skär fläsket i små tärningar och stek det knaprigt i en het stekpanna. Låt fläsket rinna av på hushållspapper.

  2. Skala och skär potatisen i grova bitar. Ansa och skär blomkål i grova bitar. Lägg potatis, blomkål, mjölk, mjöl, salt och peppar i en mixerkanna. Mixa till en slät smet. Knäck i äggen och mixa snabbt till en slät smet.

  3. Stek raggmunkar i en stekpanna med smör, i ca 1 1/2 min på varje sida tills de fått fin färg. Lägg raggmunkarna vartefter på en plåt, och håll dem varma i ugnen.

  4. Kålsallad: Vispa ihop citronsaft, olja och salt. Vänd ihop med kålmixen.

  5. Servera raggmunkspannkakorna med knaprigt fläsk, kålsallad och rårörda lingon.

Vad tyckte du om receptet?

Rårörda lingon: Rör ihop 1 paket frysta lingon (225 g) med 1 dl strösocker. Låt stå i rumstemperatur tills sockret har smält. Rör då och då.

Läs också:

Recept på klassiska raggmunkar 

Rårakor med stekt fläsk - recept

Pannkakor - recept på bästa smeten