Rårörda lingon: Rör ihop 1 paket frysta lingon (225 g) med 1 dl strösocker. Låt stå i rumstemperatur tills sockret har smält. Rör då och då.
Läs också:
Recept på klassiska raggmunkar
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på raggmunkar med fläsk och rårörda lingon. Raggmunkar är verkligen gott men tidskrävande, både att riva potatisen och att steka dem. Här gör vi allt mycket enklare och mer tidseffektivt och mixar smeten i mixerkanna. Kålmixen som är en blandning av grönkål, morot, rödkål och vitkål finns att köpa färdig i livsmedelbutiken. Den går bra att byta ut mot annan färdigstrimlad kålmix.
Sätt ugnen på 100°. Skär fläsket i små tärningar och stek det knaprigt i en het stekpanna. Låt fläsket rinna av på hushållspapper.
Skala och skär potatisen i grova bitar. Ansa och skär blomkål i grova bitar. Lägg potatis, blomkål, mjölk, mjöl, salt och peppar i en mixerkanna. Mixa till en slät smet. Knäck i äggen och mixa snabbt till en slät smet.
Stek raggmunkar i en stekpanna med smör, i ca 1 1/2 min på varje sida tills de fått fin färg. Lägg raggmunkarna vartefter på en plåt, och håll dem varma i ugnen.
Kålsallad: Vispa ihop citronsaft, olja och salt. Vänd ihop med kålmixen.
Servera raggmunkspannkakorna med knaprigt fläsk, kålsallad och rårörda lingon.
Rårörda lingon: Rör ihop 1 paket frysta lingon (225 g) med 1 dl strösocker. Låt stå i rumstemperatur tills sockret har smält. Rör då och då.
Läs också:
Recept på klassiska raggmunkar