Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på raggmunk – råriven potatis som blandas i en pannkakssmet och steks till frasiga potatiskakor. Goda som de är, men att blanda i 1–1 ½ tesked nystötta kumminfrön i smeten är också väldigt gott. Stekt rimmat sidfläsk till är ”ett måste”. Liksom rårörda lingon. Att blanda tärnat äpple i lingonen ger både frisk smak och härlig textur.
Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, salt och peppar.
Skala och finriv potatis. Lägg den i en sil och pressa ur vätskan. Vänd direkt ner potatisen i smeten, så att den inte mörknar.
Stek raggmunkar i smör, knappt 1 dl smet per raggmunk, cirka 3 minuter på varje sida. Servera raggmunkarna nystekta och frasiga tillsammans med lingon och stekt fläsk.
Lingon: Rör ihop lingon och honung: Blanda i fintärnat äpple.
Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök