Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Raggmunk med rårörda lingon

Recept på raggmunk – råriven potatis som blandas i en pannkakssmet och steks till frasiga potatiskakor. Goda som de är, men att blanda i 1–1 ½ tesked nystötta kumminfrön i smeten är också väldigt gott. Stekt rimmat sidfläsk till är ”ett måste”. Liksom rårörda lingon. Att blanda tärnat äpple i lingonen ger både frisk smak och härlig textur.

Raggmunk med rårörda lingonRaggmunk med rårörda lingonRaggmunk med rårörda lingon
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dlsiktat dinkelmjöl
  • 5 dlmjölk- 3%
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 700 gpotatis- av fast sort, ca
  • smör- till stekning

Rårörda lingon med äpple

  • 2 dllingon- tinade
  • 0,75 dlhonung- flytande
  • 0,5äpple

Till servering

  • rimmat sidfläsk- stekt

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, salt och peppar.

  2. Skala och finriv potatis. Lägg den i en sil och pressa ur vätskan. Vänd direkt ner potatisen i smeten, så att den inte mörknar.

  3. Stek raggmunkar i smör, knappt 1 dl smet per raggmunk, cirka 3 minuter på varje sida. Servera raggmunkarna nystekta och frasiga tillsammans med lingon och stekt fläsk.

  4. Lingon: Rör ihop lingon och honung: Blanda i fintärnat äpple.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök