Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rågbrödssmörgås med gubbröra

Recept på rågbrödssmörgås med gubbröra. Den goda sältan i gubbröra är gott till en krispig sallad och basmicodressing. Unna dig en lättöl och frukt som dessert.

Rågbrödssmörgås med gubbröra
Rågbrödssmörgås med gubbröra
Rågbrödssmörgås med gubbröra

Ingredienser

  • 2rågbröd- osötat, skivor
  • 2ägg- stora och mjukkokta
  • 1rödlök- liten
  • 1 pktanjovis- (à 55 g)
  • 1 tskanjovisspad
  • 2 krmsalt
  • 2 mskdill- hackad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskgräddfil

Tillbehör

  • 50 gsallad- blandad
  • 2 tskdressing- smal
  • 2 dllättöl
  • 1apelsin- till dessert

Gör så här

  1. Skala och hacka ägg och lök (spara lite lök till garnering). Skär ansjovisen i bitar. Blanda ägg, lök, ansjovis, spad, salt, dill, svartpeppar och gräddfil. Bred röran på bröden.

  2. Fördela salladen på tallrikarna, ringla över dressing och lägg på smörgåsarna. Garnera med dill och rödlök.

  3. Ca 430 kcal, varav 16 g fett.

Vad tyckte du om receptet?