Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rågbrödsnittar med varmrökt laxkräm

Gör snittarna med laxkrämen, men låt den som vill toppa sin macka med forellrom.

Rågbrödsnittar med varmrökt laxkräm
Rågbrödsnittar med varmrökt laxkräm
Rågbrödsnittar med varmrökt laxkräm
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 200 gcream cheese- typ Philadelphia
  • 150 gvarmrökt lax- skinn- och benfri
  • 3 mskvispgrädde
  • 1 tskcitronsaft
  • salt- peppar

Till garnering och servering

  • 4rågbröd- eller kavring
  • 12 mskdill- hackad
  • gurkskivor
  • peppar
  • forellrom- ev. 100 g

Gör så här

  1. Lägg cream cheese och lax, delad i mindre bitar i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Tillsätt grädde och citronsaft och mixa ihop.

  2. Lägg laxkrämen i en skål och smaka av med salt. Täck krämen med plastfilm och ställ kallt ca 2 timmar eller över natten.

  3. Kantskär brödet och dela det i trekantiga snittar. Bred krämen på snittarna. Toppa med dill och gurkskivor. Peppra och servera med forellrom.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök