Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rågbröd med timjan och pumpakärnor

Honung och timjan är gott att kombinera i ett saftigt rågbröd.

Rågbröd med timjan och pumpakärnor
Rågbröd med timjan och pumpakärnor
Rågbröd med timjan och pumpakärnor
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten- 37 grader varmt
  • 2 tsksalt
  • 1 mskhonung
  • 2 msktimjan- färsk
  • 0,5 dlpumpakärnor
  • 3 dlrågmjöl- fint
  • 7 dlvetemjöl
  • 1 dlvetemjöl- till utbakning

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör tills jästen är löst.

  2. Tillsätt salt, honung och timjan.

  3. Rör ner rågmjöl och sedan vetemjöl. Arbeta ihop degen med en slev. Degen blir ganska lös. Låt den jäsa under handduk i minst en timme, gärna två.

  4. Arbeta in 1 dl mjöl i den jästa degen i degen i bunken. Forma sedan degen till ett bröd med väl mjölade händer. Lägg brödet på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  5. Strö över pumpakärnorna och låt brödet jäsa i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

  6. Grädda brödet först på 225 grader i 15 minuter, sedan på 175 grader i 30–40 minuter. Låt brödet svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök