Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkelt recept på rågbrödsrundlar, alltså rågbröd du stansar ut med hjälp av t ex ett glas, och sedan toppar med härlig svampcrème och picklad rödlök.
Tidsåtgång: cirka 45 minuter + tid för pickling
Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt på mandolin eller med kniv. Blanda samman ättiksprit, socker, salt och vatten i en skål och rör tills sockret löst sig. Blanda ner löken i lagen. Låt stå i kylen, 30–60 minuter.
Svampcrème: Skala och hacka schalottenlöken. Ansa och dela svampen i bitar. Fräs lök och svamp i smör tills smöret blir genomskinligt. Lägg över i en skål och tillsätt kikärter, citrontimjan och crème fraiche. Mixa till en slät kräm med mixerstaven.
Stansa två rundlar med ett mått i varje brödskiva, cirka 5 centimeter i diameter. Spritsa en klick svampcrème ovanpå och garnera med picklad lök och citrontimjan.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök