Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rågbröd med svampcrème och picklad rödlök

Enkelt recept på rågbrödsrundlar, alltså rågbröd du stansar ut med hjälp av t ex ett glas, och sedan toppar med härlig svampcrème och picklad rödlök.

Tidsåtgång: cirka 45 minuter + tid för pickling

Rågbröd med svampcrème och picklad rödlökRågbröd med svampcrème och picklad rödlökRågbröd med svampcrème och picklad rödlök
Foto: Thomas Carlén

Picklad rödlök

  • 2rödlökar
  • 1 mskättiksprit
  • 2 mskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 2 mskvatten

Svampcrème

  • 1schalottenlök
  • 200 gkastanjechampinjoner
  • 2 msksmör
  • 1 dlkikärter- kokta
  • 1 mskcitrontimjan
  • 1 dlcrème fraiche
  • salt- peppar

Till servering

  • 15 skivordanskt rågbröd

Till garnering

  • citrontimjan

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt på mandolin eller med kniv. Blanda samman ättiksprit, socker, salt och vatten i en skål och rör tills sockret löst sig. Blanda ner löken i lagen. Låt stå i kylen, 30–60 minuter.

  2. Svampcrème: Skala och hacka schalottenlöken. Ansa och dela svampen i bitar. Fräs lök och svamp i smör tills smöret blir genomskinligt. Lägg över i en skål och tillsätt kikärter, citrontimjan och crème fraiche. Mixa till en slät kräm med mixerstaven.

  3. Stansa två rundlar med ett mått i varje brödskiva, cirka 5 centimeter i diameter. Spritsa en klick svampcrème ovanpå och garnera med picklad lök och citrontimjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök