Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rågbröd med rödbetsslaw & pannbiff

Smörrebröd! Tillsätt 2–3 msk majonnäs, crème fraiche eller matlagningsyoghurt för en krämigare röbetsslaw.

Rågbröd med rödbetsslaw & pannbiff
Rågbröd med rödbetsslaw & pannbiff
Rågbröd med rödbetsslaw & pannbiff
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 4rågbröd

Pannbiff

  • 300 gköttfärs- ca
  • 0,5 dlströbröd
  • 2 mskmjölk
  • 1ägg- vispat
  • 0,5 msksoja
  • 0,5lök- riven
  • salt
  • peppar
  • 1 krmsocker

Stekt lök

  • 2gula lökar
  • smör

Rödbetsslaw

  • 1rödbeta- rå, riven
  • 400 gvitkål- strimlad
  • 1,5 mskhonung- eller socker
  • 1,5 mskvinäger- vit eller röd
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • gräslök

Gör så här

  1. Lägg ströbröd, mjölk, ägg och soja i en bunke. Blanda ner lök, salt, peppar och socker i bunken. Låt svälla i cirka 6–8 minuter. Rör därefter ner färsen så att det blir en jämn smet.

  2. Skiva lökringar. Stek på svag värme i smör tills de blir mjuka och nästan genomskinliga.

  3. Koka upp vatten. Lägg riven rödbeta och strimlad kål i ett durkslag. Häll det heta vattnet över. Skölj direkt med kallt vatten och krama ur vätskan.

  4. Blanda kålmixen med honung, vinäger, salt och peppar. Låt stå och dra medan du gör färdigt pannbiffarna. Provstek gärna en liten klick färs så du får den smak du önskar.

  5. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i smör på medelvärme i cirka 2–4 minuter på varje sida.

  6. Lägg upp brödet på tallrikar. Lägg på coleslaw jämnt över hela brödet, sedan pannbiffarna och till sist den stekta löken. Garnera med gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök