Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Filmjölk och bikarbonat är grunden i de allra enklaste röra-ihop-bröden – som dessutom smakar fantastiskt.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform som rymmer cirka 1 liter.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda filmjölk och sirap i en separat skål.
Rör ihop alla ingredienser. Lägg smeten i formen, jämna till ytan och strö över lite grovt rågmjöl.
Grädda brödet på falsen längst ner i ugnen i cirka 1 timme.
Ta ut formen, grädda eventuellt brödet ytterligare några minuter utan formen om det känns lite ogräddat nedtill.
Låt svalna på ett galler under bakduk.
Recept från Mitt kök