Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rågbröd med filmjölk & russin

Filmjölk och bikarbonat är grunden i de allra enklaste röra-ihop-bröden – som dessutom smakar fantastiskt.

Rågbröd med filmjölk & russinRågbröd med filmjölk & russinRågbröd med filmjölk & russin
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2,5 dlrågmjöl
  • 2,5 dlrågsikt
  • 1 tsksalt
  • 2 tskbikarbonat
  • 1 tskanisfrön- malda i mortel
  • 0,75 dlrussin
  • 3 dlfilmjölk
  • 0,5 dlbrödsirap- mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform som rymmer cirka 1 liter.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda filmjölk och sirap i en separat skål.

  3. Rör ihop alla ingredienser. Lägg smeten i formen, jämna till ytan och strö över lite grovt rågmjöl.

  4. Grädda brödet på falsen längst ner i ugnen i cirka 1 timme.

  5. Ta ut formen, grädda eventuellt brödet ytterligare några minuter utan formen om det känns lite ogräddat nedtill.

  6. Låt svalna på ett galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök