Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är praktiskt att baka bröd i långpanna. Rågbitarna blir jättegoda som frukostbröd eller att servera som komplement till en soppa.
Smula ner jästen i en degblandare. Häll på vatten, sirap och salt.
Tillsätt rågmjölet och arbeta in vetemjölet, lite i taget, till en smidig deg. Arbeta degen i 4-5 minuter. Sätt plastfilm över bunken eller lägg på en bakduk. Låt jäsa i cirka 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda ihop degen lätt och platta ut den i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Låt jäsa i 20 minuter under bakduk.
Markera bitar genom att skära med en vass kniv. Nagga lätt med gaffel på ovansidan.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut långpannan och flytta över hela bakplåtspappret till ett galler. Låt brödet svalna under bakduk.
Recept från Mitt kök