Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg

Recept på råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg. Fluffiga plättar som går hem hos både vuxna och barn. Perfekta till både frukost och mellanmål!

Råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvargRåg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvargRåg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg
Recept på råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlrågflingor
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmkardemumma- mald
  • 1 krmkanel- mald
  • 0,25 tsksalt
  • 1banan- stor
  • 2ägg
  • 1,5 mskrapsolja

Vaniljkvarg

  • 1 dlkvarg- (10 %)
  • 1 tskagavesirap
  • 1 krmvaniljpulver

Tillbehör

  • 2fikon- färska, –4
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Mixa havregryn och rågflingor med mixerstav till ett mjöl. Tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt.

  2. Skala och mosa bananen. Blanda med ägg och olja. Tillsätt mjölblandningen och rör snabbt ihop till en smet.

  3. Stek plättar av smeten i en stekpanna ca 2 min på varje sida på medelstark värme.

  4. Vaniljkvarg: Blanda alla ingredienser.

  5. Servera plättarna med en klick vaniljkvarg, fikon och lönnsirap.

Vad tyckte du om receptet?