Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rustika, lagom söta grottor med fint syrlig sylt. En rolig variant av klassisk syltkaka!
Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i kuber och lägg dem i en matberedare. Tillsätt vetemjöl, rågmjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Forma degen till en rulle och skär den i 16 bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem i pappersformar eller i en smord muffinsplåt. Tryck en fördjupning i varje degboll och lägg ca 1 tsk rabarbersylt i varje grop.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kakorna kallna på galler.
Läs också: