Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råg- och rabarbergrottor

Rustika, lagom söta grottor med fint syrlig sylt. En rolig variant av klassisk syltkaka!

Råg- och rabarbergrottorRåg- och rabarbergrottorRåg- och rabarbergrottor
Addera lite rågmjöl i rabarbergrottorna för en lite mer rustik och rejäl smak. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1,5 dlfint rågmjöl
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 1 dlrabarbersylt- med kanel (se recept)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i kuber och lägg dem i en mat­beredare. Tillsätt vetemjöl, rågmjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en deg. 

  2. Forma degen till en rulle och skär den i 16 bitar. Rulla bitarna till bollar och lägg dem i pappersformar eller i en smord muffinsplåt. Tryck en fördjupning i varje degboll och lägg ca 1 tsk rabarbersylt i varje grop.

  3. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kakorna kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Recept på rabarbersylt med kanel