Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rådjursstroganoff

Servera stroganoffen med saltgurka, smetana och kokt, pressad potatis

Rådjursstroganoff
Rådjursstroganoff
Rådjursstroganoff
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 kgrådjurstek- cirka
  • 2 msksmör
  • 2 mskrapsolja
  • 1gul lök
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 1,5 dlajvar relish- mild
  • 2 msktomatpuré
  • 1 tärningoxbuljong- mörk
  • 3 dlmatlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • potatis- kokt, pressad
  • saltgurka- i klyftor
  • smetana

Gör så här

  1. Ta bort nätet från köttet om det är nätat. Finstycka steken genom att skära ut de olika delarna i den, följ köttets naturliga hinnor med kniven. Putsa bort hinnor och skär köttet i centimetertjocka strimlor.

  2. Bryn köttet, i omgångar, i en het stekpanna med smör och olja. Skala och skär löken i tunna klyftor och stek med i sista omgången. Lägg över i en gryta. Strö över vetemjölet.

  3. Tillsätt ajvar relish, tomatpuré och buljongtärningen. Späd med matlagningsgrädde, salta och peppra. Rör om under uppkoket. Låt grytan sjuda i cirka 30 minuter. Smaka av grytan.

  4. Servera med kokt, pressad potatis, saltgurka och smetana.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök