Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rådjurspastrami med selleripuré och lingonsky

En fantastisk kombination av örter och viltsmak förhöjs ytterligare av den lite söta selleripurén och syran i lingonskyn.

Rådjurspastrami med selleripuré och lingonskyRådjurspastrami med selleripuré och lingonskyRådjurspastrami med selleripuré och lingonsky

Ingredienser

  • 400 grådjursytterfilé
  • 1 msktimjan
  • 2 tskrosmarin
  • 1 tskenbär
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Selleripuré

  • 300 grotselleri
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Lingonsky

  • 1lök- liten gul
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 grotselleri
  • 1morot- liten
  • 1 mskolivolja
  • 1lagerblad
  • 4 dlvin- rött
  • 3 dlvatten
  • 2 mskkalvfond- konc
  • 1 tskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 msklingon- färska, frysta eller torkade

Tillbehör

  • svamp- smörfräst t ex kantareller och shiitake
  • rödkål- smörfräst

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Mixa eller mortla kryddorna ganska fint. Salta och peppra rådjursfiléerna och rulla dem i kryddorna. Lägg varje filé på en bit aluminiumfolie, som penslats med lite olivolja. Rulla ihop till en fast rulle och tillslut ändarna. Lägg rullarna i en ugnssäker form.

  2. Tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, ca 1 timme. Ta ut och låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs i breda skivor.

  3. Selleripuré: Skala och skär rotsellerin i tärningar. Koka dem under lock i grädde tills de är mjuka. Mixa sellerin till en slät puré med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

  4. Lingonsky: Skala och hacka lök, vitlök, selleri och morot. Fräs grönsakerna i olivolja ca 10 minuter. Tillsätt lagerblad, vin, vatten och fond. Låt koka tills ca 3 dl av vätskan återstår. Sila av grönsakerna. Smaka av med både socker och salt. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör i skyn. Låt koka upp och blanda i lingonen.

  5. Servera rådjursfilén med selleripuré, lingonsky och smörfräst svamp och rödkål.

Vad tyckte du om receptet?