Recept från PM och vänner
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rådjursfilé med salvia, majs- och tryffelcrème, rotselleri och svamp är en rätt med mjuka och milda komponenter till den goda rådjursfilén. Smaken på rotsellerin mildras då den kokas i smör – den bara smälter i munnen, så gott!
Sätt ugnen på 125°. Krydda rådjursfilén med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn köttet runt om i 25 g smör. Ta upp och lägg det i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och timjan i pannan. Häll steksmöret över köttet. Tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, beräkna ca 20 min. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i bitar.
Skär av kornen från majskolvarna. Skala och finhacka löken. Fräs majs och lök i 50 g smör ca 5 min. Tillsätt sherryn och låt den koka in i majsen. Tillsätt grädden och koka under lock ca 25 min. Mixa crèmen slät med mixerstav och krydda med tryffel, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och skär rotsellerin i ca 2 x 2 cm stora bitar. Koka den i 100 g smör under lock tills den är mjuk, ca 20 min. Öka värmen och stek sellerin tills den fått fin färg. Låt rinna av, spara smöret.
Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar. Stek svamp och salviablad i 1 msk av sellerismöret tills de fått fin färg.
Fördela majs- och tryffelcrèmen på tallrikar. Lägg på köttet och toppa med rotselleri, svamp och salviablad.
Recept från PM och vänner