Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rådjursfilé med lingon och gin


Viltköttet som fått marinera i lingon och gin blir smakrikt och mört.

Rådjursfilé med lingon och gin

Rådjursfilé med lingon och gin

Rådjursfilé med lingon och gin

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 grådjursfilé
  • 1 dlgin
  • 0,5 dlrårörda lingon
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Putsa filén fri från hinnor och senor.

  2. Häll gin och lingon i en plastpåse och blanda om. Lägg i filén och knyt ihop påsen. Låt köttet marinera i kylen minst 6 timmar, men gärna över natten.

  3. 3 Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp filén och spara marinaden. Bryn filén runtom i smör. Krydda med salt och peppar.

  4. Stick en köttermometer i köttets tjockaste del och lägg det i en ugnsfast form. Häll på marinaden.

  5. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 56-58 grader, 10-15 minuter.

  6. Täck formen med aluminiumfolie och låt köttet vila 10 minuter. Skär upp köttet i tunna skivor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök