Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Viltköttet som fått marinera i lingon och gin blir smakrikt och mört.
Putsa filén fri från hinnor och senor.
Häll gin och lingon i en plastpåse och blanda om. Lägg i filén och knyt ihop påsen. Låt köttet marinera i kylen minst 6 timmar, men gärna över natten.
3 Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp filén och spara marinaden. Bryn filén runtom i smör. Krydda med salt och peppar.
Stick en köttermometer i köttets tjockaste del och lägg det i en ugnsfast form. Häll på marinaden.
Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 56-58 grader, 10-15 minuter.
Täck formen med aluminiumfolie och låt köttet vila 10 minuter. Skär upp köttet i tunna skivor vid servering.
Recept från Mitt kök