Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den som vill komma undan lite billigare kan ersätta tryffeln med tryffelolja.
Sätt ugnen på 125°. Skär köttet i två bitar. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Bryn dem i smör i en stekpanna, ca 1 minut på varje sida tills de fått fin färg.
Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga det mitt i ugnen, ca 20 min, till 54° innertemperatur. Låt köttet vila på en skärbräda innan det skärs i skivor.
Risotto: Ansa och tärna svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen i 1 msk smör i en stekpanna. Krydda med 2 krm salt.
Fräs lök, vitlök och ris i 1 msk smör i en kastrull. Blanda vatten och fond. Häll vin och hälften av buljongen över riset. Koka risotton sakta under omrörning. Späd vartefter med den resterande buljongen. Blanda ner svampen, ost och 1 msk smör. Krydda med 1/2 tsk salt.
Ta bondbönorna ur skidorna och skala dem. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt vattnet rinna av och blanda dem med olja.
Servera den krämiga risotton i djupa tallrikar. Lägg på köttet och böndorna och strö över hyvlad tryffel.