Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En snabblagad festrätt med klassiska smaker. Laga den gärna av den främre delen av rådjursytterfilén som delas av en hinna, eftersom filén ändå ska skäras i mindre bitar.
Skiva gurkorna tunt. Skala och skiva löken. Blanda grädde, senap, gurkor, schalottenlök och vinäger till såsen i en skål.
Putsa köttet och skär det i cm-tjocka bitar. Salta, peppra och stek det snabbt i smör och olja i en het stekpanna.
Ta upp köttet och häll gräddblandningen i stekpannan. Låt såsen koka ihop något, ca 2 minuter. Lägg tillbaka köttet och ställ åt sidan.
Rårakor: Skala potatis och lök till rårakorna. Lägg potatisen i kallt vatten medan löken hackas fint.
Vispa upp ägget, blanda salt och majsstärkelse. Riv potatisen fint och blanda den med ägg, mjölblandningen och hackad lök.
Hetta upp en eller flera stekpannor med olja eller smör. Stek 4 stora rårakor på medelstark värme i 3-4 min på ena sidan, 2-3 min på andra. De ska vara frasiga i kanten.
Lägg en råraka på tallriken och servera med rådjursragu, garnera med ärtskott.