Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rädis- och gurksallad med sesamdressing

Beroendeframkallande dressing lagad av Tove Nilsson, som inte vet hur många burkar tahini hon gör av med om året. Vet inte hur många burkar tahini jag gör av med om året. Dressingen blir krämig, nötig och mild.

Rädis- och gurksallad med sesamdressing
Rädis- och gurksallad med sesamdressing
Rädis- och gurksallad med sesamdressing
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 knipparädisor
  • 4snacksgurkor- små, eller 0,5 stor gurka
  • 1citron- saltad på konserv (eller pressad citron, citronskal och honung)
  • 1 krukakoriander
  • 1 krukamynta
  • 1 krukadill

Dressing

  • 3 msktahini (sesampasta)
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 1,5 mskjapansk soja
  • 1 mskvatten
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Dressing: Blanda tahini med citronsaft, soja och vatten till en tjock dressing. Krydda med flingsalt.

  2. Ansa och skiva rädisorna tunt. Lägg dem i kallt vatten så att de blir krispiga. Skiva gurkan tunt. Skär citronen i bitar. Repa bladen från koriander, mynta och dill.

  3. Låt rädisorna rinna av. Varva rädisor, gurka, citron och örter på ett fat. Toppa med dressingen.

Vad tyckte du om receptet?