Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råchokladtryfflar

Råchokladen ger en fylligare och friskare smak än vanlig mörk choklad. Tryfflarna är inte så söta.

Råchokladtryfflar
Råchokladtryfflar
Råchokladtryfflar

Råchokladtryfflar

  • 200 gcashewnötter
  • 150 gkokosflingor
  • 50 gsesamfrön- oskalade
  • 2 mskkakao
  • 1 mskagavesirap- eller flytande honung
  • 100 gråchoklad (70%)
  • 1,5 dlråkakao

Gör så här

  1. Lägg nötterna i kallt vatten och lägg en tallrik över. Låt stå i rumstemperatur ca 12 timmar.

  2. Häll av vattnet och mixa nötterna i en mixer. Tillsätt kokos, sesamfrön, kakao och sirap. Blanda ihop till en smet.

  3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn. Rulla smeten till bollar och vänd dem först i choklad och därefter i kakao. Det går även bra att rulla i endast kakao eller smält choklad.

Vad tyckte du om receptet?