Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råbiff på rostad jordärtskocka med hasselnötter

Råbiff på rostad jordärtskocka med hasselnötter är både mjukt och knaprigt. Majonnäsen som blir över är god att servera till bland annat rostbiff med rostad lök.

Råbiff på rostad jordärtskocka med hasselnötter
Råbiff på rostad jordärtskocka med hasselnötter
Råbiff på rostad jordärtskocka med hasselnötter
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 goxfilé
  • 1,5 msksoja- japansk
  • 1 krmsesamolja
  • 2 krmsalt

Jordärtskockor

  • 5jordärtskockor- avlånga
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Majonnäs

  • 1ägg
  • 2 mskhasselnötssmör
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksenap
  • 2 dlrapsolja
  • 2 krmsalt

Saltrostade hasselnötter

  • 0,5 dlhasselnötter
  • 1 krmolivolja
  • 0,5 krmsalt

Garnering

  • krasse- t ex sakura eller shiso
  • sesamfrön- svarta

Gör så här

  1. Jordärtskockor: Sätt ugnen på 225°. Skrubba jordärtskockorna noga i ljummet vatten. Skär dem i halvor på längden. Blanda jordärtskockorna med olja och salt och lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Rosta jordärtskockorna mitt i ugnen tills de mjuknat, ca 20 min. Låt kallna.

  3. Majonnäs: Blanda ägg, hasselnötssmör, vinäger och senap i en hög mixerkanna. Tillsätt oljan. Sätt en mixerstav i botten på kannan och mixa medan mixerstaven sakta dras uppåt. Krydda majonnäsen med salt.

  4. Saltrostade nötter: Grovhacka nötterna. Rosta dem i olja och salt i en stekpanna under omrörning tills de fått fin färg. Låt kallna.

  5. Skär köttet i små tärningar. Blanda dem med soja, olja och salt.

  6. Fördela köttet på jordärtskockorna. Lägg eller spritsa en liten klick majonnäs vid sidan om köttet. Strö över saltrostade nötter och garnera med krasse och sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?