Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råbiff med vaktelägg

Recept på råbiff med vaktelägg. Kött som legat i saltlag behåller sin röda färg.

Råbiff med vaktelägg
Råbiff med vaktelägg
Råbiff med vaktelägg
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 250 goxfilé
  • 1 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1schalottenlök
  • 0,5 mskcidervinägersenap
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tsksvensk senap
  • 0,5 tskhonung
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Örtspäck

  • 100 gspäck
  • 2rosmarinkvistar
  • 4 kvistartimjan
  • 2 krmsalt

Bröd

  • 5 skivorbrioche- eller annat vitt bröd
  • 2 msksmör

Ägg

  • 20vaktelägg
  • 4 dlrapsolja

Garnering

  • 10gräslöksstrån
  • 20körvelkvistar- små
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda vatten och salt i en skål. Skär oxfilén i lövtunna skivor. Lägg köttet i saltlagen ca 1 minut och blanda väl. Lyft upp köttet ur lagen och lägg ut skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i frysen 3 dygn.

  2. Späck: Finhacka späcket. Lägg det i en liten kastrull med timjan och rosmarin. Låt späcket smälta på mycket svag värme, under lock, ca 2 timmar. Sila och ställ fettet i kylen.

  3. Finhacka det frysta köttet. Skala och finhacka löken. Blanda kött, lök, senap, honung, salt och peppar. Ställ kallt .

  4. Brödet: Stansa ut rundlar  av brödet, ca 4 cm i diameter. Stek dem på båda sidor i smör.

  5. Rör späcket smidigt och smaka av med salt. Lägg blandningen i en liten spritspåse.

  6. Vaktelägg: Värm oljan till 65° i en liten kastrull. Knäck äggen försiktigt, fem åt gången. Låt vitan rinna av i handen och lägg gulorna i en liten oljad skål.

Vad tyckte du om receptet?