Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Råbiff korean style

När man serverar råbiff är det viktigt att tänka på att välja kött av god kvalitet. Rätten är tänkt som en varmrätt men det går utmärkt att minska på mängden och servera som förrätt. Tid: 20 minuter

Råbiff korean styleRåbiff korean styleRåbiff korean style
MAGNUS CARLSSON

Ingredienser

  • 600 goxfilé- eller annat färskt fint kött passande till råbiff
  • 2 msksoja- ljus
  • 4 tsksesamolja
  • salt
  • svartpeppar

Gurksallad

  • 0,5 storgurka
  • 1 mskrisvinäger
  • 1 msksesamolja
  • 1vitlök- finriven
  • 1 tskfarinsocker
  • chiliflakes- eventuellt eller annan torkad finhackad chili
  • flingsalt

Till servering;

  • kimchi- köp färdig eller gör egen
  • sesamfrön- rostade
  • gurksallad
  • koriander

Gör så här

  1. Börja med gurksalladen. Rör samman alla ingredienser utom gurkan, smaka av med flingsalt. Skiva gurkan och blanda med dressingen. Ställ åt sidan.

  2. Putsa köttet och strimla det sedan mycket fint. Blanda med soja och sesamolja och smaka av med salt och peppar. Forma till fyra biffar och toppa med gurksallad, kimchi, rostade sesamfrön och koriander. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök