Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Råbiff av älgkalv med jordärtskockschips och hasselnötsolja är en lyxig förrätt. Ostsmulor och majonnäs kan göras dagen före servering.
Sätt ugnen på 200°. Blanda de båda ostsorterna och bred ut tunt på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills osten blir gyllenbrun. Passa noga. Låt kallna och smula sönder. Smulet räcker till fler, och det håller sig frasigt ca 1 vecka om det förvaras i rumstemperatur.
Chips: Skrubba jordärtskockorna och hyvla dem tunt. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull. Fritera skivorna i oljan i omgångar tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Blanda majonnäs och senap. Lägg krämen i en spritspåse.
Putsa köttet väl och skär det i tunna skivor. Fintärna köttet. Hyvla äpplet och skär i tunna strimlor.
Fördela köttet på fyra assietter i fyrkanter, 10 x 10 cm, med hjälp av en kniv. Spritsa eller ringla över senapsmajonnäs. Lägg på äppelstrimlor. Strö över jordärtskockschips och ostsmulor. Droppa över hasselnötsolja. Garnera med vattenkrasse