Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarberzabaione är förstås god till rabarber, men även tillsammans med jordgubbar och hallon.
Ansa rabarbern och skär i ca 2 cm stora bitar.
Koka upp vatten och socker och lägg i rabarberbitarna. Låt dem sjuda ca 3 min. Ta upp dem med hålslev och lägg dem i en skål.
Koka rabarberlagen tills ca 1 dl återstår. De kokta rabarberbitarna som ligger i skålen kommer safta av sig en del, och då kan du hälla ner saften i lagen så får det koka med.
Vispa äggulorna i en skål. Vispa ner den heta rabarberlagen och häll sedan tilbaka alltihop i kastrullen. Ställ den på låg värme och vispa med ballongvisp hela tiden tills krämen blir luftig och tjock. Den får inte koka. Häll upp i skålen och låt kallna.
Blanda med vispad grädde strax före servering. Servera med bär.