Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbertiramisu

Recept på rabarbertiramisu. Sommarfräsch variant av tiramisu där rabarber får spela huvudrollen. Kan förberedas dagen före.

RabarbertiramisuRabarbertiramisuRabarbertiramisu

Ingredienser

  • 4äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljpulver
  • 2 dlvispgrädde
  • 500 gfärskost- naturell
  • 1,25 dlrabarbersaft- konc
  • 1,25 dlAmaretto (mandellikör)- (mandellikör)
  • 8 skivorsockerkaka- tjocka

Garnering

  • rabarberskal i strimlor
  • rostad mandel

Gör så här

  1. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver fluffigt. Vispa grädden. Vänd ner grädde och färskost i äggsmeten.

  2. Blanda rabarbersaft och likör. Vänd sockerkaksskivorna i vätskan.

  3. Bottna glasen eller en form med kaksksivorna och varva med färskostkräm. Ställ i kylen ca 2 timmar eller över natten.

  4. Garnera tiramisun med rabarberskal och rostad mandel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Viktoria Buskqvist

Köp-tips! Bonniers stora bakbok

Billigare för våra prenumeranter - köp boken här