Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbertiramisu med jordgubbar

Det här är en dessert för det lata sommarköket. Använd färdigköpt sockerkaka så går det extra snabbt.

Rabarbertiramisu med jordgubbarRabarbertiramisu med jordgubbarRabarbertiramisu med jordgubbar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 grabarber- skivad
  • 0,75 dlråsocker
  • 1 tskpotatismjöl
  • 4sockerkaka- tjocka skivor
  • 4 mskAmaretto (mandellikör)- eller rabarberlikör
  • 500 gmascarpone
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1citron- rivet skal
  • 23 dljordgubbar- skivade
  • mandelspån- rostade

Gör så här

  1. Sjud rabarber och socker på svag värme under lock tills det smält samman, cirka 5 minuter. Rör ut potatismjölet i lite av kompotten. Blanda i redningen, koka upp och ta kastrullen från värmen. Låt kompotten kallna

  2. Ta fram fyra höga glas. Lägg en skiva sockerkaka i varje och droppa över likör.

  3. Blanda mascarpone, vaniljsocker och citronskal.

  4. Varva ostkräm, kompott och jordgubbar över kakan. Avsluta med ostkräm och toppa med mandelspån.

Vad tyckte du om receptet?