Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersylt - recept som passar perfekt till scones

Servera scones med en hemlagad rabarbersylt och du kommer bli lovordad. Sylten görs helst på rödskalig rabarber som ger den en härligt rosa färg.

Rabarbersylt - recept som passar perfekt till sconesRabarbersylt - recept som passar perfekt till sconesRabarbersylt - recept som passar perfekt till scones
Rabarebrsylt Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 grabarber- gärna rödskalig
  • 0,5citron
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 1 krmvaniljpulver- äkta

Tillbehör

  • scones- med vallmo, se recept

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Lägg rabarber, citronskal- och saft, socker, vatten och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka i 3–4 min tills rabarbern mjuknat men inte kokat sönder helt.

  3. Häll sylten i väl rengjord burk. Låt kallna. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på scones hittar du här: