Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersylt med kanel

En sylt som passar lika bra som fyllning i syltgrottor som på mackan!

Rabarbersylt med kanelRabarbersylt med kanelRabarbersylt med kanel
Rabarbersylt med kanel – gott i syltgrottor men även i frukostfilen! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 250 grabarber
  • 0,5 dlpressad citron
  • 3 dlströsocker
  • 1kanelstång

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med citronsaft och socker. Låt stå i ca 1 tim, rör om 2–3 gånger under tiden. 

  2. Lägg kanelstången i kastrullen och låt koka upp. Låt koka utan lock i ca 20 min. Skumma vid behov.

  3. Häll den heta sylten i varma, steriliserade burkar och förslut genast.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Recept på rustika råg- och rabarbergrottor