Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersylt med citronhonung

Recept på rabarbersylt med citronhonung. En sylt som påminner om engelsk marmelad i smaken.

Rabarbersylt med citronhonungRabarbersylt med citronhonungRabarbersylt med citronhonung

Ingredienser

  • 1 kgrabarber
  • 600 gströsocker
  • 1,5 dlcitronhonung- eller apelsinblomshonung
  • 2citron- pressad saft
  • 10rosmarinstrån- färska
  • 1 tskcitronsyra

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär den i små bitar. Blanda med socker, honung och citronsaft i en skål och marinera i 24 timmar under plastfilm i rumstemperatur.

  2. Låt rabarbern rinna av väl. Koka den avrunna saften till 110°. Tillsätt rabarber och rosmarin. Låt koka till 107°. Tillsätt citronsyra, rör om och häll genast på varma burkar. Sätt genast på lock

Vad tyckte du om receptet?