Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberspritz med vanilj

Recept på härlig försommardrink med rababer. Se till att alla ingredienser till drinken är kalla.

Rabarberspritz med vanilj
Rabarberspritz med vanilj
Rabarberspritz med vanilj
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 mskrabarbersirap- se recept
  • 2 tsklikör- med vaniljsmak t ex Galliano eller Licor 43
  • 1 tsksaft från citron
  • 1rabarberstjälk- liten
  • 1,5 dlmousserande vitt vin- torrt, t ex crémant, prosecco eller cava

Rabarbersirap, 2 dl:

  • 200 grabarber
  • 0,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Rabarbersirap: Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Använd gärna späda röda stjälkar för att få fin färg på sirapen. Häll på vatten och tillsätt socker. Sjud under lock ca 5 min.

  2. Sila och pressa all saft ur rabarbern. Låt kallna. Förvara sirapen i kyl. Håller ca 1 vecka.

  3. Häll rabarbersirap, vaniljlikör och pressad citron i glaset. Dra av en remsa av rabarberstjälken och lägg i glaset.

  4. Toppa med mousserande vin.

Vad tyckte du om receptet?