Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersorbet

Bakar du rabarberpaj? Då kan du enkelt göra glass av fyllningen som blir över. När du ändå gjort kompott till rabarberpaj går sorbeten lätt att sno ihop.

Rabarbersorbet
Rabarbersorbet
Rabarbersorbet

Ingredienser

  • 200 grabarber- späda
  • 1,5 dlrabarberkompott
  • 2 mskråsocker
  • 0,5citron- pressad

Gör så här

  1. Skölj och ansa rabarbern. Skär den i cm-tjocka skivor.

  2. Blanda rabarbern med kompott och socker. Bred ut blandningen i en form klädd med bakplåtspapper och frys in minst 1 dygn.

  3. Ta fram rabarbern ur frysen och skrapa ner den i en matberedare. Mixa till en slät sorbet tillsammans med citronsaften. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Serveringsförslag

Så här tjusigt kan de tredelade desserten serveras när rabarberpajen gräddas i portionsformar. Recept till de andra två desserterna hittar ni nedan. Foto: Agneta Thorsèn

Desserttallrik med rabarberpaj, crème brûlée och rabarbersorbet.