Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersoppa med vit choklad- och citronmousse

Recept på rabarbersoppa med vit choklad- och citronmousse. Om rabarbern inte är späd och röd kan 4–5 jordgubbar koka med för både smakens och färgens skull.

Rabarbersoppa med vit choklad- och citronmousse
Rabarbersoppa med vit choklad- och citronmousse
Rabarbersoppa med vit choklad- och citronmousse
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 350 grabarber
  • 1,5 dlströsocker
  • 2,5 dlvatten
  • 2 mskrosébalsamvinäger
  • 8jordgubbar

Ingredienser

  • 100 gchoklad- vit
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 tskcitronskal- rivet

Garnering

  • ätbara blommor- t ex verbena

Gör så här

  1. Skala rabarbern om den inte är späd. Skär den i bitar. Lägg rabarber (spara ca 25 g till garnering), socker, vatten och vinäger i en kastrull. Koka ca 5 min, tills bitarna är mjuka. Passera soppan genom en sil och låt den kallna.

  2. Mousse: Grovhacka chokladen  och lägg i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen.  Rör till en slät kräm. Tillsätt citronskalet. Ställ i kylen ca 2 timmar.

  3. Vispa upp moussen med elvisp.  Skär den sparade rabarbern och jordgubbarna i tunna skivor. Servera soppan i djupa tallrikar. Lägg i rabarber, jordgubbar och mousse. Garnera med blommor.

Vad tyckte du om receptet?