Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rabarbersoppa med vit choklad- och citronmousse. Om rabarbern inte är späd och röd kan 4–5 jordgubbar koka med för både smakens och färgens skull.
Skala rabarbern om den inte är späd. Skär den i bitar. Lägg rabarber (spara ca 25 g till garnering), socker, vatten och vinäger i en kastrull. Koka ca 5 min, tills bitarna är mjuka. Passera soppan genom en sil och låt den kallna.
Mousse: Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden, häll den över chokladen. Rör till en slät kräm. Tillsätt citronskalet. Ställ i kylen ca 2 timmar.
Vispa upp moussen med elvisp. Skär den sparade rabarbern och jordgubbarna i tunna skivor. Servera soppan i djupa tallrikar. Lägg i rabarber, jordgubbar och mousse. Garnera med blommor.