Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersoppa med smulor & vispgrädde

En lätt dessert som passar utmärkt efter en lite tyngre varmrätt. Toppa med kaksmulor eller havrecrunch och lite lättvispad grädde. Vaniljglass och biskvier är också gott till.

Elisabeth Johansson
Rabarbersoppa med smulor & vispgrädde
Rabarbersoppa med smulor & vispgrädde
Rabarbersoppa med smulor & vispgrädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 grabarber
  • 6 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1vaniljstång
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • 2 dlkaksmulor
  • 2 dlgrädde- lättvispad

Gör så här

  1. Tvätta och skär rabarbern i grova bitar.

  2. Lägg rabarberbitarna i en kastrull, häll på vattnet och koka upp. Låt sjuda i ett par minuter tills rabarbern börjar mjukna, soppan blir klarare i färgen om man inte rör om. Sila av och häll tillbaka saften i kastrullen.

  3. Rör i sockret. Dela vaniljen på längden och skrapa ur fröna. Lägg i vaniljstången och fröna i kastrullen. Koka upp och sjud tills sockret smält.

  4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Red av soppan genom att koka upp och låt sjuda i några minuter.

  5. Kyl ner soppan i ett kallt vattenbad. Lyft bort vaniljstången.

  6. Servering: Lägg upp soppan i djupa tallrikar eller skålar. Servera med kaksmulor och vispgrädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök