Recept: Caroline Hofberg
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett glas svalkande rabarbersaft är verkligen sommar. Förhöj sommarsmaken ytterligare genom att blanda saften även i kaksmeten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1 1/2 liter.
Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saften i en fin stråle mot slutet av vispningen. Tillsätt mjölblandningen, varvat med smöret, och vispa till en slät smet.
Vänd ner rabarbern i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.
Recept: Caroline Hofberg
Recept från Mitt kök