Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersockerkaka

Ett glas svalkande rabarbersaft är verkligen sommar. Förhöj sommarsmaken ytterligare genom att blanda saften även i kaksmeten.

RabarbersockerkakaRabarbersockerkakaRabarbersockerkaka
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 1 mskvaniljsocker
  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dlkonc rabarbersaft
  • 3 dlrabarber- skivad späd
  • smör och ströbröd- till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1 1/2 liter.

  2. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saften i en fin stråle mot slutet av vispningen. Tillsätt mjölblandningen, varvat med smöret, och vispa till en slät smet.

  4. Vänd ner rabarbern i smeten. Häll smeten i formen.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök