Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersnaps med dill

Recept på rabarbersnaps. Försök få tag på rödskalig rabarber då det är det röda skalet som färgar snapsen härligt rosa. Servera gärna snapsen på en isbädd så hålls den iskall genom hela lunchen.

Rabarbersnaps med dillRabarbersnaps med dillRabarbersnaps med dill
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 flaskavodka- (350 ml)
  • 300 grabarber- gärna rödskalig
  • 1 mskströsocker
  • 2dillkvistar

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Lägg rabarber, vodka, socker och dill i en glasburk. Blanda om och låt stå ca 3 dagar i kyl.

  2. Sila bort rabarber och dill, pressa ut saften ur rabarbern. Sila eventuellt genom kaffefilter en sista gång.

  3. Häll upp på flaska och förvara i kyl.

Vad tyckte du om receptet?